Thursday, August 11, 2016

Menanti dengan penuh debar #34weeks...

Assalaamualaikum....

Alhamdulillah...
Now, dah masuk 34 weeks pregnant...
Lebih kurang sebulan ja lagi baby nak keluar...
Ya Allah...
Perasaan memang berdebar...
Tak sabar pun ada...
Ya la...
Excited nak tengok baby kita ikut muka sapa...
Aku?
Atau husband? 😂

Bila dah masuk trimester ketiga ni, macam2 aku rasa....
Tido malam pun tak selesa...mengiring kanan...kadang2 tak kena...
Mengiring kiri plak...baru boleh lena...
Bila berdiri tak boleh lama-lama...gerenti sakit tumit atau lenguh kaki...
Ya la...badan semakin berat...now dah 70kg berat...huhu
Harap lepas bersalin nanti boleh turun balik macam zaman anak dara dulu...hehe

Masa solat pulak...
Paling dugaan nak bangun dari sujud...
Ya ampun...kena bangun slow2...
Kadang-kadang solat duduk atas kerusi...
Apatah lagi bila dah start kembang kat kaki...
Tapi alhamdulillah...
Sat ja, lebih kurang seminggu ke dua minggu...
Lepas tu bengkak/kembang tu dah surut...

Bila sendiri alami susahnya mengandung ni, terbit rasa insaf...
Terkenang mak masa pregnant aku n twin dulu...
Mak aku dulu lagi teruk sebab dalam perut ada 2 orang sekaligus...
Berat menanggung bebanan...
9 bulan bawak ke sana...ke sini...
Aku yang baru pregnant sorang pun dah macam-macam rasa...

In shaa Allah selagi nyawa dikandung badan...
Aku akan sentiasa beriltizam untuk menjadi anak yang solehah...
Dan jugak ibu yang mithali buat zuriat-zuriatku...


1 comment:

Terima kasih kerana sudi berkongsi pandangan...jemput singgah selalu ye..hehe!