Bahan2 semua dah ada dalam peti...
Mi kuning (2 orang makan).
Bawang putih n merah untuk menumis. *aku suka tumbuk bawang2 tu..
Sedikit minyak masak.
2 sudu besar cili boh.
2 sudu besar sos tiram.
Sedikit kicap.
10 ekor udang.
1 biji telur.
Sedikit hirisan ayam.*lebih kurang segenggam macam tu.
Sayur sawi n lobah merah (dipotong).
Garam n gula secukupnya. Jangan lupa air ye...
Langkah 1 : Tumis bawang sehingga naik bau.
Langkah 2 : Masukkan cili boh n goreng sehingga garing skit.
Langkah 3 : Masukkan air n sedikit kicap. Pastu masukkan skali sos tiram ok.
Langkah 5 : Masukkan isi ayam. Masak sekejap. Pastu masukkan udang.
Langkah 6 : Bila dah semua bahan2 tadi masak, masukkan daun sawi tu. Kacau sekejap.
Tadaaaaa!!! Sedia untuk dingapppppp! Ekceli, housemate aku yang masak. Aku just pembantu je..hehe.
No comments:
Post a Comment
Terima kasih kerana sudi berkongsi pandangan...jemput singgah selalu ye..hehe!